تخم ریحان بنفش

برخی از خواص درمانی تخم ریحان

ریحان گیاهی یک‌ساله از تیرهٔ نعناعیان است که آن را در فارسی نازبو نیز گفته‌اند. برگ‌های معطرش را خام می‌خورند و لعاب (موسیلاژ) دانه‌های سیاهش برای نرم کردن دست به کار می‌رود. در دو نوع سبز و بنفش وجود دارد. این سبزی بیشتر به عنوان سبزی خوردن استفاده می‌شود. دانهٔ آن برای معده درد نیز مفید است.

برخی از خواص درمانی تخم ریحان:

    • از مهمترین خواص تخم ریحان در طب سنتی استفاده از تاثیر تسکین دهنده این ماده بر روی بدن است. مصرف نوشیدنی های حاوی این دانه به درمان خانگی استرس، سر درد و افسردگی کمک می‌کند.
    • تخم ریحان دارای مواد آنتی اکسیدان است و از این رو به مقابله و پیشگیری از سرطان کمک قابل توجهی می‌کند.
    • تخم ریحان دارای خاصیت ضد التهابی و مسکن است و مصرف آن برای بیمارن مبتلا به آرتروز و دردهای مفصلی مفید می‌باشد.
    • از خواص تخم ریحان کمک به سلامت قلب است. دانه‌های ریحان حاوی عنصر منیزیم می‌باشند که به فعالیت و عمکرد عضلات قلب کمک می‌کند. همچنین این دانه ها از ایجاد پلاک خونی در رگ‌های خونی پیشگیری می‌کند و در نتیجه خطر بروز سکته قلبی را کاهش می‌دهد.
    • از دیگر خواص تخم ریحان خاصیت مدر بودن آن است. ار این رو مصرف آن به عملکرد کلیه‌ها کمک کرده و همزمان باعث دفع سموم و مواد زاید از بدن می‌شود.
    • تخم ریحان دارای خاصیت آنتی باکتریال است و از آن میتوان برای کمک به درمان عفونتهای پوستی و زخم ها کمک کرد. به این منظور میتوانید از خمیر تهیه شده از دانه‌های ریحان به صورت موضعی استفاده کنید.
    • مصرف دم کرده دانه ریحان برای درمان ورم کلیه و ترشحات زنانه (ترشحات واژن) در طب سنتی بکار می رود.
    • جویدن تخم ریحان به کاهش سوزش ناشی از زخم و آفت دهان کمک می‌کند و استفاده از آن از عفونتهای حفره دهانی پیشگیری می‌کند.
    • در طب سنتی از خواص تخم ریحان برای کاهش علایم سرماخوردگی، آنفولانزا و سرفه استفاده می‌شود.
    • دانه های ریحان برای درمان اسهال مفید هستند. به این منظور مقداری از آن را با صمغ عربی کوبیده و مصرف نمایید.
    • مصرف دانه های ریحان به رفع برخی مشکلات گوارشی کمک می‌کند و از بروز نفخ و یبوست پیشگیری می‌کند.
    • مصرف تخم ریحان برای زنان و دختران بسیار مفید است. این دانه‌های ریز و کوچک به دلیل داشتن آهن از بروز کم خونی و کاهش سطح هموگلوبین خون پیشگیری می‌کند.

رایج‌ترین نحوه مصرف تخم ریحان تهیه نوشیدنی با این دانه‌ها است. دانه‌های ریحان زمانی که با آب مخلوط می‌شوند، سریعاً حالتی خمیری یا ژله‌ای و لعاب‌دار در آب ایجاد می‌کنند که بسیار لغزنده است و رنگش متمایل به رنگ خاکستری می‌شود. لعاب این دانه‌‌ها پس از جذب آب مانند فالوده می‌شود. تخم ریحان از قدیم به عنوان یک نوشیدنی سنتی بین ایرانیان جای داشته است.