خواص درمانی و دارویی عناب
عناب منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظهای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور میباشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول مؤثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است.
خواص درمانی و دارویی عناب:
-
- میوه های خشک شده آرامبخش، ضد سرطان، ضر بیماری های تنفسی، تب بر، مسکن، اشتها آور، بند آورنده خون ومقوی هستند. تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک میکند. عناب در درمان نامرتب بودن ضربان قلب، خستگی اعصاب، عرق شبانه وتعرق زیاد بدن استفاده میشوند.
- عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است
- ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.
- عناب آرام کننده اعصاب است.
- خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند بخصوص هسته عناب خواب آرو است.
- جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است.
- آسم وتنگی نفس را برطرف می کند.
- ریشه گیاه در درمان سوء هاضمه مفید است.
- جوشانده ریشه به پودر تبدیل می شود وبرای زخم ها ودمل های کهنه مفید هستند.
- آب عناب با کاهو برای درمان سرطان مفید است برگهای آن بند آورنده خون و تب بر هستند.
- برگهای آن بند آورنده خون وتب بر هستند.
- برگهای آن به شکل ضماد در درمان ادرار بندی به کار گرفته میشود.
- جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه و گرفتگی صدا مفید است.
- برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید.
- دستگاه هاضمه را تقویت می کند.
- حافظه را تقویت می کند.
- کم اشتهایی را برطرف می کند.
- کسانی که قند دارند روزی ۵ دانه عناب بخورند.