عناب

خواص درمانی و دارویی عناب

عناب منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور می‌باشد. در ضمن حاوی پکتین (به عنوان کلسیم پکتات) به عنوان فیبر محلول مؤثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است.

خواص درمانی و دارویی عناب:

    1. میوه های خشک شده آرامبخش، ضد سرطان، ضر بیماری های تنفسی، تب بر، مسکن، اشتها آور، بند آورنده خون ومقوی هستند. تصفیه کننده خون بوده و به هضم غذا کمک میکند. عناب در درمان نامرتب بودن ضربان قلب، خستگی اعصاب، عرق شبانه وتعرق زیاد بدن استفاده میشوند.
    2. عناب بدلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه است
    3. ملین است مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.
    4. عناب آرام کننده اعصاب است.
    5. خواب آور است و بیخوابی را برطرف می کند بخصوص هسته عناب خواب آرو است.
    6. جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است.
    7. آسم وتنگی نفس را برطرف می کند.
    8. ریشه گیاه در درمان سوء هاضمه مفید است.
    9. جوشانده ریشه به پودر تبدیل می شود وبرای زخم ها ودمل های کهنه مفید هستند.
    10. آب عناب با کاهو برای درمان سرطان مفید است برگهای آن بند آورنده خون و تب بر هستند.
    11. برگهای آن بند آورنده خون وتب بر هستند.
    12. برگهای آن به شکل ضماد در درمان ادرار بندی به کار گرفته میشود.
    13. جوشانده عناب برای سرفه و درد سینه و گرفتگی صدا مفید است.
    14. برای برطرف کردن ورم چشم ، عناب را به چشم بمالید.
    15. دستگاه هاضمه را تقویت می کند.
    16. حافظه را تقویت می کند.
    17. کم اشتهایی را برطرف می کند.
    18. کسانی که قند دارند روزی ۵ دانه عناب بخورند.