اسفناج

خواص غذایی و سلامتی اسفناج

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد است و برخی عقیده دارند که متعادل است، یعنی نه سرد است و نه گرم.

    • برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A ، B3 ، C و آهن و پتاسیم می باشد.
    • بدن را قلیایی می کند.
    • خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.
    • ورم روده کوچک را رفع می کند.
    • برای ورم ریه مفید است.
    • ملین است و یبوست را برطرف می کند.
    • برای لاغر شدن و کم کردن وزن مفید است.
    • اسفناج به دلیل داشتن ماده ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.
    • خوردن اسفناج پخته یا بورانی در رفع تشنگی موثر است.
    • غرغره آب خام یا پخته ی اسفناج، برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.
    • برای رفع سرفه های خشک ،برگ اسفناج را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید.
    • آش اسفناج با گشنیز ، برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارش است، مفید می باشد.
    • اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق یا آب غوره بخورید، سردردهای ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف می کند.
    • خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می کند، مخصوصا در افرادی که به مصرف الکل و سیگار عادت دارند.
    • تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج در پیشگیری از سرطان روده بزرگ، معده، پروستات، ‌حنجره و رحم موثر است.
    • اسفناج، کلسترول خون را پایین می آورد.
    • بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم خونی هستند.
    • اسفناج مانند جارو، روده بزرگ را تمیز می کند.
    • ترشحات لوزالمعده را افزایش می دهد.
    • اسفناج، سبزی مفیدی برای تقویت اعصاب است. اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد، بنابراین بهترین دارو برای افراد مبتلا به کم خونی است.
    • اسفناج پخته، برای رفع بیماری آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است.
    • رماتیسم و نقرس را درمان می کند.
    • برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده موثر است.
    • سابقا نوعی شربت از اسفناج تهیه می شد که در معالجه خونریزی ها و کم خونی از آن استفاده می کردند.
    • تخم اسفناج ملین و خنک کننده است.
    • تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است.
    • اسفناج، تعداد گلبول های قرمز خون را افزایش می دهد.
    • اسفناج ،چون دارای کلروفیل است، عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسان می کند.
    • اسفناج اسیدیته ی خون را کم می کند و عضلات و استخوان ها را تقویت می نماید.
    • رعشه و بوی بد دهان را از بین می برد.
    • قوت غذایی اسفناج از سایر سبزی ها بیشتر است، مشروط بر اینکه آب آن را دور نریزید و از ساقه های نازک و نورسته ی آن در سالاد استفاده کنید.
    • باعث افزایش اشتها به خصوص در کودکان می شود.
    • برای معالجه کک و مک، اسفناج را در روغن زیتون قرار دهید و بعد روی صورت بگذارید.

تذکر مصرف:  

اسفناج بعلت داشتن اگزالات، برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه مناسب نیست. ضمنا افرادی که سرد مزاج هستند، باید اسفناج را با ادویه های گرم نظیر فلفل، دارچین، زنجبیل و هل میل نمایند.