نعناع گیاهی است علفی با ریشه هوایی و ساقههای مستقیم و چهارگوش و زیرزمینی. ساقه و برگهای خوشبوی آن خوراکی و دارویی است و گاهی گلهای رنگین دارد. برگهای آن به طول ۳ تا ۵ سانتیمتر است که حاشیه های آن دارای بریدگیهای عمیقی است و بریدگیهای کناره آن نوک تیز است. کرک برگهای نعنا کم است. نعناع سبز معمولاً در سرتاسر جهان کشت میشود و در نواحی شمال ایران و اطراف تهران به حالت وحشی و پرورشی میروید.
نعناع گیاهی است باطبع گرم و خشک که دارای خواص فراوان دارویی است و مصرف آن به اشکال مختلف از جمله تازه، خشک شده، اسانس، دمکرده، پودر و… امکان پذیر است. نعناع یک گیاه بسیار معطر و با طراوت است که به طور گسترده در آشپزی و در کرم ها،خمیردندان، آدامس، خوشبو کننده ها، آبنبات ها و به عنوان یک ترکیب باشکلات در کوکی و کلوچه مورد استفاده قرار می گیرد. نعناع یک گیاه رایج و پرمصرف است که بیشتر آن در نزدیکی بدنه های آبی رخ می دهد و در طول سال رشد می کند. نعناع هم چنین به طور گسترده در محصولات آرایشی، در آروماتراپی و به طور طبیعی از حشره کش ها استفاده می شود.