طرز تهیه مربای گل سرخ
گل سرخ گیاهی معطر است که دارای قند، تانن، اسید گالیک، اسانس، مواد پکتینی و ماده رنگی است. کاسبرگ گل سرخ وحشی یکی از منابع سرشار ویتامین C در قلمرو گیاهان شناخته میشود. کاسبرگ گل سرخ همچنین غنی از ویتامینهای A، B و K است. در گذشته از کاسبرگ گل سرخ شربتی تهیه میشد که در زمان جنگ جیرهبندی میگردید و برای افزایش مقاومت بدن کودکان در برابر عفونتها و درمان سرماخوردگی معمولی به آنها خورانده میشد.
طرز تهیه مربای گل سرخ:
در ایران از گلبرگهای گل سرخ محمدی مربایی خوش طعم تهیه میشود که در اینجا به روش تهیه آن اشاره میکنیم:
تقریباً هم وزن گلبرگ گل سرخ مورد نظرتان شکر در نظر بگیرید. مقداری آب در قابلمهای بریزید و روی آتش اجاق گاز به جوش آورید. گلبرگهای گل سرخ پاک شده را در آب جوش بریزید و بگذارید حدود دو دقیقه بجوشد، سپس آن را در یک آبکش خالی کنید و با آب سرد آبکشی نمایید. به این ترتیب به اصطلاح تلخی گل گرفته میشود. بگذارید آب اضافی گل کاملاً رفته و تقریباً خشک شود.
شکر را با مقداری آب در قابلمه ای بریزید و بگذارید بجوشد تا قوام آمده و به غلظت مورد نظر برسد، کمی زعفران در آن بریزید و سپس گلبرگها را اضافه کنید. بگذارید چند جوش بزند. سپس مربا را در ظروف شیشهای دردار استریل بریزید.