خواص درمانی غوره
خواص درمانی غوره:
غوره میوه نارس انگور است که دارای طعم ترشی می باشد . غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک ، اسید اگزالیک ، اسید گلوکولیک و قند می باشد .
غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست . همچنین اگر با سالاد میل شود ، برای لاغر کردن سودمند است . غوره از نظر طب قدیم ایران سرد و قابض است.
هرگز غوره را با معده خالی نخورید ، چون روی معده اثر سوء می گذارد. همچنین خانم های باردار از خوردن زیاد غوره خودداری کنند ، چون غوره ادرارآور است و ممکن است موجب سقط جنین شود .
برخی از خواص درمانی غوره بقرار زیر می باشند:
-
- در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها موثر است .
- آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است .
- بیماری اسکوربوت که به دلیل کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید ، با آب غوره درمان می شود .
- آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است .
- در دفع زردی موثر است .
- خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می کند .
- حرارت و صفرای بدن را دفع می کند و روده ها را ضد عفونی می کند .
- آبغوره تقویت کننده کبد است .
- برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره قرقره کنید .
- برای دفع کرم روده و تقویت معده باید مدت پنج روز آش آبغوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید. البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .
- آب غوره درمان کننده پا درد و کمردرد می باشد . برای معالجه میتوان به مدت ده روز آش آبغوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب کرد .
- ترشی غوره نیز برای معالجه رماتیسم و سیاتیک مفید است .