بهترین اثر سنجد، رفع کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پیشگیری می کند.
میوه سنجد قابض و بر طرف کننده اسهال است.
به خاطر وجود ویتامین K در سنجد ضد خونریزی می باشد.
سنجد رفع کننده سموم معده و روده می باشد.
بادشکن و مقوی قلب است.
سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و پوکی استخوان دارند مفید است.
در وعده صبحانه برای آقایان و خانمها بسیار مفید می باشد.
میوه سنجد ضد یرقان می باشد.
جلوگیری کننده و درمان مشکل تکرر ادرار می باشد.
درمان سکسکه با ۵۰ دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند.
مصرف سنجد درمان گر ورم کیسه صفراست.
سنجد باعث قوی شدن ساق ها می گردد به کودکان خود روزی ۲۰ تا ۵۰ دانه بدهید.
مصرف سنجد ۱۰ دانه در روز موجب پاکسازی دستگاه گوارش به ویژه معده و روده ها می شود.
سنجد در درمان عامل بیماری جذام موثر است.
سنجد تب بر است.
سنجد گرم کننده کلیه ها و تمیز کننده معده است.
سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیم های لاغری دارند، می توانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
سنجد ضد بلغم میباشد.
سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقویت می کند.
همچنین سرشار از فیبر است و گرسنگی را کاهش می دهد و خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد.
سنجد یکی از بهترین منابع غذایی گیاهی محسوب می شود.
سنجد منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوان های افراد را محکم می کند.
سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیم های لاغری دارند، می توانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
سنجد دارای ترکیباتی مانند فیتکمیکال ها است که آنتی اکسیدان خوبی است.
در درمان سردردهای بدون علامت مشخصی از سنجد استفاده شود.
پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می کند.
در بسیاری از متون ادبی از سنجد به عنوان نماد فرهیختگی و فرزانگی یاد شده است زیرا به باور درمانگران طب سنتی و شیوه های طبیعی درمانی سنجد بیشترین تاثیرگذاری را بر سلول های مغزی دارد و موجب تقویت آنها می شود.
به گفته درمانگران طب سنتی استفاده از ترکیب برابر پودر سنجد با سویای بوداده و مخلوط کردن یک قاشق از آن با یک لیوان شیر و یک قاشق عسل بهترین دارو برای درمان نرمی و پوکی استخوان است.