معرفی و خواص سلامتی میوه قره قات
معرفی و خواص سلامتی میوه قره قات:
قره قات یا قارا قات یا قره قاط (Redcurrant) با نام علمی Ribes rubrum و گونه دیگر آن با نام Ribes orientalis، میوه ای جنگلی است که بومی اروپای غربی و شمال کشورهای ایتالیا، اسپانیا، لهستان و پرتغال است. ارتفاع بوته قره قات ۱–۱/۵ متر است و گاهی تا ۲ متر هم می رسد.
شکوفه ها، به دلیل رنگ زرد مایل به سبزشان تا حدی نامرئی هستند. میوه ها در خوشه های آویخته بوجود می آیند. هر خوشه ، ۳–۱۰ میوه قرمز شفاف با قطر ۸–۱۲ میلیمتر را شامل می شود. هر درختچه ، ۳–۴ کیلو میوه در سال می دهد. میوه ها در اواسط تابستان می رسند.
قره قات منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان ها مانند ویتامین C و منگنز است. آنتی اکسیدان ها بدن را از اثرات استرس اکسیداتیو محافظت می کنند، که ممکن است به تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بیماری ها کمک کند. برخی از خواص دارویی و درمانی این میوه به شرح زیر می باشند:
-
- قره قات ها سرشار از مواد مغذی برای پوست مفید هستند. قره قات ها سرشار از ویتامین های B و C هستند. ویتامین C یک آنتی اکسیدان قدرتمند دارد که با آسیب رادیکال آزاد در سلول های پوستی مبارزه کرده و حتی آن را برطرف می کند.
- قره قات منبع خوبی از آهن است که برای تشکیل گلبول های قرمز ضروری است. گلبول های قرمز بسیار مهم هستند زیرا کار انتقال خون و سایر مواد مغذی به سلول ها و ارگان های مختلف بدن را انجام می دهند.
- قره قاط سرشار از ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و از آن تغذیه می کند تا بدن از حملات ویروسی و باکتریایی جلوگیری کند. ویتامین C در دستگاه تنفسی نقش آنتی اکسیدانی دارد ، بنابراین منبع تسکین آسم است.
- قره قاط ها حاوی مقدار زیادی فیبر هستند. فیبر یک بخش اساسی از یک رژیم متعادل است که با خیساندن آب در دستگاه گوارش تحتانی و تمیز کردن جسمی و بیرون راندن زباله باعث تحریک منظم روده می شود. به بزرگتر شدن روده بزرگ و فعال شدن حرکات روده کمک می کند. فیبر کمک می کند تا از یبوست جلوگیری کند.
- پتاسیم موجود در قره قات یکی از مواد معدنی است که در سلامت قلب و عروق نقش مهمی دارد. همچنین به جلوگیری از فشار خون کمک می کند و فشار خون را کاهش می دهد. پ
- این میوه دارای ضد انعطاف پذیر، دفع کننده، هضم کننده، ادرارآور، ملین است.
- از آنها برای رفع علائم روماتیسمی استفاده می شود.
- همچنین از آنها در قرص برای رفع اسپریژن یا کاهش درد دررفتگی ها استفاده می شود.
- قره قات دارای خاصیت کاهش دهنده تب، تحریک کننده عرق، تحریک قاعدگی، ملین، ملایم، قابض، ادرار آور و گوارشی است.
- گفته می شود چای تهیه شده از برگ های خشک آن باعث کاهش علائم نقرس و روماتیسم می شود، در کمپرس برای زخم های ضعیف مفید است و به عنوان یک محلول مناسب برای غرغره برای عفونت های دهان مفید است.
- از میوه ی آن در مواد آرایشی، ماسک های صورت برای محکم کردن پوست خسته و بی جان استفاده می شود.
- قره قاط همچنین در تسکین برخی از بیماری های پوستی از جمله اگزما و آکنه موثر است.
- قره قاط به پاکسازی خون و تقویت بافت پوست کمک می کند.
- قره قات می تواند زخم ها را بهبود بخشد، از این طریق از عفونت های سپتیک جلوگیری می کند. می توان از آن برای درمان سوختگی های خفیف استفاده کرد.
- اگر به طور مرتب مصرف شود، برای بیماران دیابتی، بیمار قلبی، بیمار مبتلا به سرطان و افرادی که از پیری رنج می برند معجزه می کند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.