خواص دارویی روناس
روناس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
-
- بازکننده گرفتگیها در بدن است.
- ادرارآور است و حبسالبول را درمان میکند.
- برای معالجه بیماری فلج آن را با عسل مخلوط کرده و به بیمار بدهید.
- ترشح شیر را زیاد میکند.
- یبوستهای سخت را معالجه میکند.
- اشتهاآور است.
- قاعدهآور است.
- خارش پوست را برطرف میکند بدین منظور میتوان از ضماد استفاده کرد یا اینکه جوشانده آن را در وان حمام بریزید و مدتی در آن استراحت کنید.
- اوره خون را پائین میآورد.
- جوش خوردن استخوان شکسته را تسریع میکند.
- تورم را در بدن از بین میبرد.
- از کمپرس جوشانده روناس برای رفع بیماریهای پوستی استفاده کنید
- در آذر بایجان و اردبیل به نام «بویاق» معروف است پودر آن را با عسل مخلوط کرده وبا آتل بر روی محل شکستگی استخوان میبندند
- در طب سنتی کرمانشاه روناس با زرده تخم مرغ کردی به شکل ضماد برای شکستگی استخوان همراه با آتل به مدت سه روز استفاده میشود.
طرز تهیه دم کرده روناس:
یک قاشق مرباخوری ریشه خرد شده روناس را در یک لیوان آب جوش ریخته، بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. مقدار مصرف آن نصف فنجان سه بار در روز است. جوشانده روناس: ۱۰ گرم ریشه روناس را در یک لیتر آب ریخته و بگذارید برای مدت ده دقیقه بجوشد. این جوشیده را در وان حمام بریزید و برای رفع بیماریهای پوستی در آن استراحت کنید.
عوارض احتمالی: همانطور که گفته شد روناس ترشح ادرار را زیاد میکند و فشار آن را بالا میبرد بنابر این ممکن است در اثر استفاده زیاد ایجاد خون در ادرار کند و در اینصورت بهتر است که روناس با کتیرا خورده شود.